Show från välkomstdrink till dessert i Ritz lokaler i Arvika.
 

På mårtensfredagen är det premiär i Arvika for Wermlands salonger, en showkväll med mat och dryck, som kan bli ett återkommande inslag i Arvika för en tid.

Projektledare och initiativtagare till Wermlands salonger heter Rasmus Andersson, studerande på Ingesunds musikhögskola. Under två år har tanken på en show levt och nu har 25 personer projektanställts.

Ar det har Wallmans salonger i Varmland?
- Exakt, men det är inte riktigt samma koncept. Vi serverar till exempel inte maten och sa har vi en liveorkester, säger Rasmus Andersson. Publiken kommer inte att känna igen sig når de stiger in i Ritz foajé, säger han. Scenografin börjar alltså redan i entrén, där publiken bjuds välkomstdrink till tonerna från en jazzkvartett. I stora salen äger sedan själva showen rum, medan publiken äter buffé mat.

Igenkänningsfaktor
- Utan att avslöja for mycket, kan jag säga att det kommer bli en del Abba, Michael Jackson, Jackson five och musik från musikaler som Grease, säger Rasmus Andersson. 1970- och 80-tals musiken kommer att dominera och fem akter kommer att bjuda på ett varierat utbud.
- Det är ganska stor bredd på det. Vi riktar in oss på en bred publik.


Var kommer artisterna ifrån?

- De fiesta är från Arvika eller har anknytning hit. Mycket folk kommer från Ingesunds musikhögskola, två elever kommer från Klässbols friskola och en del har gått på friskolan.
Tre av kökspersonalen och två bartenders ingår också i ensemblen av underhållare.

Rasmus Andersson själv, går sista aret på Ingesund där han läser till pianopedagog. Samtidigt arbetar han som lärare på Klässbols friskola. Han har också ett produktionsbolag som producerar Wermlands Salonger tillsammans med Henry Alacron som står for regi och koreografi.

Å
terkommande show
Fyra föreställningar är inplanerade i höst, sen finns lite lösa planer på en turné.
- Om allt sen faller väl ut har vi planer på att köra hela våren här i Arvika, säger Rasmus Andersson och vill att Wermlands salonger blir återkommande och något som lockar publik utifrån till Arvika.

Tisdag nästa vecka genomförs ett genrep, där skolungdomar får chansen att se showen för en liten peng. Efter varje föreställning kommer också festen att fortsätta i källaren på Ritz med DJ och liveband. Då görs ett eftersläpp av biljetter där nytillkomna far se finalakten på showen, innan festen drar igång i källaren.

VERONICA NORDENBERG-OLSSON

0570-714415

Arvika Nyheter Fredag 24 september 2010

Läs om genrepet i Arvika Nyheter

                                                                                                           


 

 
Hem racken.com Rackstad Racken Perserud