Husene Området Kontakt Links
 
Feed back fra danske gæster, 2008 -2010
 
F
 

Jane Krause skrev 2009 på sin  hjemmeside:

Vi prøvede som noget nyt i år (april 2009) at bo i en gammel Quinta, kun få km fra Funchals centrum. Stedet havde vi fundet ved at bruge Google. Inden vi besluttede os for at det skulle være vores feriebolig i 2009, udvekslede vi flere informationer med administrator Holger Joné.
Vi talte også med ejeren David i telefon og kan på de varmeste anbefale stedet til kommende feriegæs
ter.

Jane har også mange nyttige turist tip på  hendes madeira side.
Læs mere...


The Doll's House

En dagbog fra Madeira:
Pia skriver en levende beretning og Gabor tager fine billeder i løbet af deres 10 dages ophold i Doll's House. Med mountain bikes gør de vovede udflugter i bjergene. De går hele "Levada dos Tornos" besøger Botanic Garden og den gamle bydel i Funchal. Ind i mellem nyder de den smukke have på Quinta og charmeres af Doll's House. Gå til dagbogen...


The Wine Lodge


Birte skriver:

Vel hjemkommen fra Madeira vil vi gerne fortælle, at vi har været utrolig glade for at bo i the Wine Lodge. Det var et dejligt hus, som passede os fint. Vi tændte op i pejsen en enkelt aften, hvilket var virkelig hyggeligt. Vi var glade for vore respektive soveværelser, og det var også gode senge. Køkkenet var upåklageligt - vi fik lavet os noget lækkert mad. Vi var også ivrige benyttere af både balkonen om eftermiddagen og den tidlige aften og terrassen, hvor vi spiste alle vore morgenmåltider.
 
Noget af det mest markanten var nok den fantastiske dejlige duft af blomster, som slog en i møde, når man kom ind på grunden eller åbnede vinduet eller gik ud af døren. Det tog os et stykke tid at finde ud af, helt præcis hvorfra duften kom, så vi fik en del tid til at gå med at gå rundt og snuse til alle mulige forskellige blomster for at finde duftgiveren. Det viste sig at være en lille undselig en.
 
Det var også en oplevelse at komme fra det bymæssige område og så gå ad den private vej op til huset. Vejen går nemlig langs en kløft, som giver indtryk af vild natur, og derpå mødes man af den kultiverede have og selve vinfarmen. Der var også en dejlig køkkenhave, som vi havde stor fornøjelse af. Da solen kom rigtig frem, opdagede vi også, at der var mange firben, som kom frem for at sole sig. Det var en oplevelse.
 
Når man først har prøvet at gå tur i hotelområdet i Funchal, sætter man endnu mere pris på at bo på en vingård oppe i bjergene. Vi havde nemlig klart oplevelsen af, at vi ikke bare var turister, men at vi også var nærmere på lokalbefolkningen, fordi vi kørte i bus med dem, handlede i den lokale nærbutik (se not 1 nedan) sammen med dem, og bagefter drak aftendrink sammen med dem på den lokale bar og spiste med dem på den lokale restaurant. Der var adskillige, vi kom på hilsen med, og den lokale nærbutik, hvor vi hver dag havde handlet morgenbrød, gav ejeren os hånden til farvel, da det gik op for ham, at nu var det sidste morgen, vi således kom for at købe brød. I løbet af ugen handlede dog selvfølgelig også på frugttorvet i Funchal, hvor der også er slagtere, bagere og en stor fiskehal.
 
Det skal siges, at den offentlige trafik er utrolig velorganiseret på Madeira. Fra selve vingården gik bus nr. 7 lige uden for døren. Og gik man 5 min. op ad vejen, var der yderligere 3-4 busser at vælge imellem. Inde i Funchal og omegn kører de gule busser, og ude regionalt på øen kører de hvide busser. Det er meget nemt at komme omkring, og man behøver faktisk ikke nogen egen bil. Da vejende samtidig er meget stejle, smalle og nogle steder meget yderlige for en stakkels turist fra det flade Danmark, valgte vi faktisk at lade vores lejede bil stå og lod de lokale buschauffører køre for os. En anden gang vil vi nok helt undlade at leje bil. Det er helt unødvendigt. I yderste tilfælde kan man tage en taxi, som det vrimler med, og som ikke er specielt dyre. Vi forsøgte os to gange, og begge gange aftalte vi prisen på forhånd.
 
Endelig skal det siges, at det var rart og betryggende, at vi blev mødt i lufthavnen af David, som var en fin fører, da vi sammen med lejerne til The Garden House kørte i kortege fra lufthavnen til vingården.
 
Alt i alt var vi meget glade for at bo på vingården i The Wine Lodge. Det var virkelig en dejlig uge, vi havde der. En stor hilsen til David, Francisco, der lavede vores dør og var flink til at spørge, om vi manglede noget, og til havemanden, som vi hilste på og sludrede dansk/portugisisk med samt fingersprog med.
 
Mange hilsner
Birte

Not 1  Ude foran porten der er lille butik "Alfredo's" med basale fødevarer, brød, koldt kød / skinke, ost, drycker osv., men ikke friske fødevarer eller fisk. At finde reelle Supermarkeder er du nødt til at gå til Funchal eller Camacha landsby med busser, hvis du lejer en bil (eller taxi), som du måske foretrække Cancela på 5km. /Holger
 

The Stone House

A Danish American family who stayed in the Stone House in September 2010 wrote: “ The house and the location is wonderful. What a beautiful view. I wish I could stay for a month or more!! Please thank the owners for sharing the house. We had a great time there and absolutely no problems staying 6 adults and 1 baby. It was really nice with the baby crib and the high chair. All and more, we needed, was there. We used the veranda all the time, had nearly all our meals there."